Wil je meer weten over de behandelingen van PsyPuur? Hieronder vind je meer informatie. De behandelingen worden afgestemd op je klachten en op jou als persoon: een behandeling op maat.

Behandelmethoden

Cognitieve gedragstherapie
PsyPuur werkt volgens de cognitieve gedragstherapie. Dit is een evidence-based (wetenschappelijk bewezen) behandelmethode waarbij de invloed van gedachtenpatronen op het gevoelsleven en het doen centraal staat. In de cognitieve therapie wordt onderzocht op welke manier je naar zaken en gebeurtenissen kijkt en hoe deze wijze een belemmering vormt in je dagelijks functioneren. In de therapie wordt gekeken of deze manier van denken wel helemaal klopt en helpend is. Wanneer blijkt dat je gedachten negatief gekleurd zijn, dan kijken we naar een meer helpende manier van denken. Ook zul je oefeningen mee naar huis krijgen waar je zelf mee aan de slag kunt gaan.

In de gedragstherapie wordt onderzocht hoe je met situaties omgaat en waar je iets aan wilt veranderen. De manier waarop je handelt, bepaalt namelijk ook hoe je je voelt. Nadat we hebben onderzocht welk gedrag je wilt veranderen of juist jezelf wilt aanleren, gaan we kijken hoe je dat kunt aanpakken.

Video uitleg CGT

EMDR
Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen. Dit kan een schokkende ervaring zijn, zoals een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf. Maar ook voor andere ervaringen die veel invloed hebben gehad op iemands leven zoals pesterijen of krenkingen in de jeugd, dat in het hier-en-nu nog steeds hebben, kan de methode gebruikt worden. EMDR is een relatief nieuwe therapie.

Zie www.emdr.nl voor meer informatie of bekijk de video.