ADHD is de afkorting voor de Engelse term: ‘Attention Deficit Hyperactivity Disorder’. In het Nederlands betekent dat een stoornis waarbij je het moeilijk vindt om je aandacht ergens bij te houden en je heel erg druk bent (hyperactief). Iedereen is wel eens druk of kan niet zo goed opletten, maar als je ADHD hebt heb je hier wel erg vaak last van. Niet iedereen die ADHD heeft is hetzelfde:
• Het kan zijn dat je je niet goed kan concentreren. Dat betekent dat je het moeilijk vindt om lang aandacht ergens voor te hebben of dat je vaak dingen vergeet.
• Het kan zijn dat je hyperactief bent. Dat betekent dat je heel erg druk bent en niet goed stil kan zitten. Ook doe je dingen zonder er vooraf over na te denken.
• Het kan ook zijn dat je van allebei last hebt. Je bent dan vaak heel druk en vindt het ook moeilijk om goed op te letten.

Daarnaast kun je last hebben van andere problemen, zoals moeilijk in slaap kunnen vallen, bang zijn of snel boos worden. Het kan moeilijkheden geven tijdens je studie of op het werk.

PsyPuur biedt ADHD-coaching aan, waarbij vaardigheden worden aangeleerd om je leven makkelijker te maken. Daarnaast wordt er gekeken naar andere veel voorkomende problemen bij mensen met ADHD, zoals bijvoorbeeld een laag zelfbeeld, verslavingsgevoeligheid en stemmingsklachten.

Terug naar de vorige pagina.